diumenge, 1 de novembre del 2020

Guia de novetats de novembre

 

Som tempesta de Michela Murgia (www)

Les històries sempre ens parlen d’herois solitaris, però la vida quotidiana està feta de victòries acomplides per persones ordinàries que han sabut posar-se d’acord i aplegar-se per aconseguir grans objectius comuns. Així va néixer la Viquipèdia, i així va ser descobert el codi secret dels nazis, i així també es va poder celebrar el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 a Catalunya. 


Malala Yousafzai. La meva història és la història de moltes noies de Malala Yousafzai (www)

Quan Malala Yousafzai tenia quinze anys, va ser atacada pels talibans perquè defensava el dret de les noies a rebre educació. Va sobreviure a múltiples operacions i la seva veu ha esdevingut un referent mundial dels drets humans i, especialment, del dret a l’educació. És la persona més jove que ha estat guardonada amb el Premi Nobel de la Pau. En el seu discurs d’acceptació del Premi, Malala explica la seva història, que és la història de milions de noies que viuen en situacions de discriminació o de conflicte.


L'aliança secreta de Philip Pullman (www)
La novel·la s’inicia quan la protagonista, la Lyra, té vint anys, estudia a la universitat i viu al Jordan College d’Oxford. La seva vida transcorre amb una aparent normalitat, però la seva presència és amenaçada pel creixent poder del Magisterium. La noia és convidada a unir-se a una expedició juntament amb diversos especialistes, que viatjarà a una remota regió de la Ruta de la Seda, on s’han succeït uns estranys accidents.


Ready de Madeleine Féret-Fleury, Marushka Hullot-Guiot (www)

Viernes por la noche. Oscurece en Villamuerte. Estás saliendo del cine: El despertar de los Zombisno es la película del siglo, pero resulta entretenida. El camino de regreso a casa, sin embargo, se convierte en una pesadilla.

Cabello blanco, piel pálida y ojos amarillos. Algunas personas te están mirando de forma extraña. Peor aún: parecen dirigirse hacia ti. Y allí, de repente, sus pasos se aceleran. Tienes que decidir: ¿regresar al cine o correr a tu casa? ¿Tomarás las decisiones correctas? No lo olvides: si quieres escapar, la única salida eres tú. 


Cims Borrascosos d'Emily Brontë (www)

Cims borrascosos, una de les grans novel·les del segle XIX anglès, narra la història d’amor tèrbola i apassionada entre Heathcliff i Catherine. Amargat i pertorbat per un passat que no és capaç d’oblidar, Heathcliff malviu per la seva set de venjança i provoca la infelicitat de tots els que l’envolten. L’obra presenta, en un ambient misteriós i tràgic, l’esclat d’una passió violenta, però buida de sensualitat. El clima de puritanisme i la ingenuïtat en la visió d’alguns personatges fan encara més remarcable la intel·ligent concepció de la narració, efectiva i potent, que ha fet que sigui considerada una de les millors novel·les de tots els temps.