dijous, 22 de novembre de 2012

Sessió de lectura: "El clan de la lloba" de Maite Carranza

Vam comentar el llibre El clan de la lloba de Maite Carranza, que en general ens va agradar.

També vam aprofitar i vam esmorzar.

diumenge, 11 de novembre de 2012

"El clan de la lloba" de Maite Carranza


Editorial: Edebé
Temàtica: Novel·la realista
Pàgines: 382
Idioma: Català

Sinopsis
El clan de la lloba planteja la lluita entre dues faccions de bruixes que dura des de la nit del temps: els clans de les Omar versus les sanguinàries Odish, de les quals els altres han viscut amagant-se i esperant l'arribada de l'elegida per la profecia.
La protagonista és l'Anaïd, una noia de 14 anys que viu a l'actualitat, i a la qual li han estat amagats els secrets i poders que afecten la seva família. Amb la desaparició de la Selene, la seva mare, l'Anaïd començarà a descobrir-los i a veure's embolicada de ple en aquesta guerra.
El principal fet diferenciat d'aquesta trilogia és que l'autora situa la novel·la en una geografia propera, com és un poble dels Pirineus, i, especialment, que utilitza tota una tradició i mitologia de casa nostra, centrada en el món i la història de les bruixes, on també hi tenen paper diversos elements i animals de la natura, així com dones d'aigua, follets, esperits...

Maite Carranza va néixer a Barcelona el 1958.És escriptora i guionista.

Va estudiar Antropologia i durant la dècada dels 80 exercir en l'àmbit de la docència. Va iniciar-se en el món de la literatura al 1986 amb “Ostres tu, quin cacau!”, una novel·la juvenil que va rebre el premi de la Crítica. El 1992 decideix dedicar-se plenament al món de la literatura, camp en el qual combina l'escriptura de novel·les amb guions per al cinema i la televisió. La seva obra, publicada en diverses editorials, ha obtingut també alguns guardons, com ara el Premi Edebé de literatura infantil. Últimament ha tornat a donar classes de formació, però en aquesta ocasió enfocades a la creació literària i de guions. És professora d’escriptura de guions als Màsters de Guió de la UAB, la UIMP i l’Abat Oliba.

Bibliografia

2010: L'esperit dels gels
2010: Paraules emmetzinades
2009: Màgia d'una nit d'estiu
2007: La Maledicció d'odi (Tercera part trilogia "La guerra de les bruixes")
2006: El desert de gel (Segona part trilogia "La guerra de les bruixes")
2005: El clan de la lloba (Primera part trilogia "La guerra de les bruixes")
2003: Contes divertits de pirates
2002: Vols ser el nòvio de la meva germana?
1997: El colom Pau
1995: La princesa Júlia
1993: Cleopatra Capdetrons
1993: Abel l'aventurer
1993: Esfuma't Gaudenci!
1993: Frena, Càndida, Frena!
1992: Filomena Ficalapota
1992: En Maurici Serrellsuat
1992 - 1996: El talp Eduald (12 títols)
1992: El Ferri de les Galàxies
1991 - 1992: La Sefa Ceferina (4 títols)
1991: Vols una cleca ben donada?
1990: La nit dels arutams
1988: Les cartes de la Coia
1988: Prohibit de ploure els dissabtes
1987: La insòlita campanya
1987: La revolta dels lactants
1986: Ostres tu, quin cacau!

Per saber-ne més

http://www.maitecarranza.com/mcct.html
http://www.laguerradelasbrujas.com

dissabte, 10 de novembre de 2012

Primera sessió: Ens coneixem

El dissabte 10 de novembre a les 11:00h ens vam reunir per primera vegada. En aquesta primera sessió ens vam conèixer totes i vam decidir la primera lectura.