dissabte, 23 de febrer del 2019

"El meu germà persegueix dinosaures" de Giacomo Mazzariol

La lectura del mes de maig serà... El meu germà persegueix dinosaures de Giacomo Mazzariol.


Editorial: Nube de tinta
Temàtica: Novel·la realista
Pàgines: 208
Idioma: Català

Sinopsi:
Tens cinc anys, dues germanes i unes ganes boges de tenir un germanet amb qui jugar a coses de nens. Un bon dia els pares t'anuncien que aquest germà que vols, el tindràs i que serà especial. Estàs boig d'alegria: especial per a tu vol dir «superheroi». Fins i tot li tries el nom: Giovanni.
Després ell neix i, de mica en mica, t'adones que sí, que és diferent dels altres, però que de superpoders no en té. Al final descobreixes l'expressió «síndrome de Down» i el teu entusiasme esdevé rebuig, fins i tot vergonya. Hauràs de passar l'adolescència per entendre que la teva idea inicial no estava equivocada. Deixar-te commoure per la vitalitat de Giovanni per concloure que potser sí que és un superheroi de veritat. I que, sigui com sigui, és el teu millor amic.

Giacomo Mazzariol va néixer a Castelfranco Veneto el 1997, on viu amb la seva família. Al març de 2015 va pujar un curtmetratge a YouTube, The Simple Interview, rodat amb el seu germà menor Giovanni, qui és el protagonista i té la síndrome de Down. El vídeo va tenir un resó increïble en els medis nacionals i internacionals. Al 2016 va publicar el seu primer llibre: Mio fratello rincorre i dinosauri. Storia mia e di Giovanni che ha un cromosoma in più.




LA TROBADA DEL CLUB DE LECTURA JUVENIL SERÀ...

Divendres, 15 de març a les 18.30h a la Sala Polivalent (Biblioteca de Vidreres)