diumenge, 1 de desembre del 2019

Guia de novetats de desembre


Ohio de Àngel Burgas (www)
Quan existíem com a família, hi havia electricitat, i vehicles particulars, i trens d’alta velocitat, i ordinadors i xarxes socials. Hi havia escalfor a les llars, i hi havia llocs plens de productes que es podien comprar per ser consumits. Pensar en Família era retrocedir als temps remots d’abans de l’Impacte. Tinc pocs records d’aquella època, i els que tinc són poc consistents i de vegades es confonen amb els somnis. Em dic Max Blau però no soc qui dic que soc. Soc un altre en aquest altre món, el de després de l’Impacte.



Enamora't, si t'hi atreveixes de Georgina Esteva (www)
La Bibiana s'enamora bojament d'en Lluc, però és la primera vegada que experimenta aquest sentiment i no sap com afrontar-lo. Amb l'ajuda de la seva amiga Mariona, descobrirà els primers passos de l'amor, tot i que un seguit de situacions inesperades faran que la relació amb en Lluc es compliqui, sobretot després que aquest mantingui una apassionada aventura d'estiu amb una tercera protagonista, la Júlia.
La història narra el primer amor de l'adolescència, un amor passional difícil de racionalitzar.



El castillo en el aire de Diana Wynne Jones (www)
Muy al sur de Ingary, un joven mercader de alfombras llamado Abdullah fantasea con una vida emocionante llena de bandidos y princesas en apuros... Hasta que un misterioso extraño le vende una alfombra voladora. A partir de entonces se embarcará en un viaje donde conocerá a genios, sultanes, princesas intrépidas y magos con los que descubrirá que sus ensoñaciones son mucho más que simples castillos en el aire. Inspirada en "Las mil y una noches", "El castillo en el aire" es la segunda novela de la trilogía que inicia "El castillo ambulante" (cuya adaptación dirigida por Hayao Miyazaki y producida por Studio Ghibli resultó nominada al Oscar), compuesta por libros ambientados en el mismo mundo y con personajes en común, aunque de lectura independiente.



Històries de fantasmes de Roald Dahl (www)
Roald Dahl presenta en aquest volum les catorze històries de terror que ell considera més bones. Al conte d’E. F. Benson trobem el terror en el metro de Londres; al de Richard Middle- ton, a l’autopista de Brighton; al noruec Jonas Lie, en una salvatge tempesta marina; i... mentre que l’espectre de Sheridan Le Fanu no pot parar de picar a la finestra, ja que no és més que una mà fantasma.