dilluns, 4 de novembre del 2019

CLM: "Rurouni Kenshin - La epopeya del guerrero samurai" de Nobuhiro Watsuki

La lectura del mes de novembre del Club de Lectura Manga serà... Rurouni Kenshin - La epopeya del guerrero samurai de Nobuhiro Watsuki.


Volums: 22
Editorial: Glenat
Demografia: Shônen

Sinopsi:
La historia comienza en el año 11 de la Era Meiji, diez años después de finalizar el Bakumatsu y con él, la Era Tokugawa; al llegar Kenshin a Tokio, conoce a Kamiya Kaoru, una adolescente de 17 años que es huérfana de ambos padres. La joven trabaja como instructora suplente de un dojo de Kendo donde se practica el estilo Kamiya Kashin Ryū heredado de su padre. Luego de que Kenshin la salvara de un grupo de ladrones empeñados en quedarse con su propiedad, quienes en realidad eran unos antiguos alumnos del dojo los cuales para mancillar la reputación del mismo y quienes a modo de venganza por haber sido expulsados por el padre de la joven, usaban el nombre de Battōsai para cometer múltiples homicidios en la ciudad. Kaoru le invita a quedarse a vivir con ella hasta que decida volver a vagabundear, restándole importancia al pasado del joven lo cual lo deja muy sorprendido. Con el tiempo se les unirán Yahiko Myōjin, un niño huérfano que era obligado a robar en las calles por un grupo de yakuza y es salvado por Kenshin y puesto a entrenar con Kaoru; Sagara Sanosuke, un luchador a sueldo que odia profundamente a los Ishin Shishi; y Takani Megumi una doctora involucrada involuntariamente en el oscuro mundo del tráfico de drogas que busca a su familia perdida de Aizu.

Nobuhiro Watsuki és un mangaka japonès, reconegut per crear la sèrie de temàtica samurai Rurouni Kenshin.

Watsuki va tenir des de petit una gran afició per les arts marcials, com ara, el Kendo, la qual cosa va influir posteriorment en les seves obres. Encara que la seva afició era gran i que va ser un abnegat practicant, ben aviat es va adonar que no estava fet pel kendo, al no aconseguir ni una sola victòria en els campionats en els quals va participar i va acabar abandonant. Tot i així, però, va traslladar la seva afició al món del manga. Després, es va graduar a l'Escola Superior de Nagaoka.

Watsuki va interessar-se pel manga a través del seu germà gran, principalment quan aquell li va mostrar obres dom ara Black Jack de Osamu Tezuka i Neon Genesis Evangelion. Durant la seva adolescència es va convertir en un gran dibuixant a pesar que el seu germà va abandonar l'interès.

La seva carrera com mangaka es va iniciar quan als 16 anys va guanyar el concurs de Premi Tezuka de Shūeisha (editorial de la famosa revista Shūkan Shōnen Jump) per la seva petita obra Teacher Pon (ティーチャー・ポン) la qual va ser publicada posteriorment. Després guanya el 33è Premi Tezuka aconseguir d'aquesta manera entrar al món editorial, com a assistent de Takeshi Obata, al qual admirava molt i a qui va ajudar a produir diverses obres: Arabian Lamp-Lamp i Chikara Mite Densetsu.

LA TROBADA DEL CLUB DE LECTURA MANGA SERÀ...

Divendres, 22 de novembre a les 18.30h a la Sala Polivalent (Biblioteca de Vidreres)