dissabte, 1 de juny del 2013

"El diari vermell d'en Flanagan" d'Andreu Martín i Jaume Riera


Editorial: Columna Edicions
Temàtica: Novel·la sobre sexe
Pàgines: 344
Idioma: Català

Sinopsis
Aquest no és un llibre on es digui què heu de fer, Déu me'n guard! Jo què sé el que heu de fer! Cadascú és un món i un conflicte i jo no sóc ningú per dir-vos com heu de portar la vostra vida sexual. En tot cas només us puc convida a pensar-hi.
Penseu sobre sexe.
Perquè el sexe és molt important.
I per animar-vos a fer-ho jo començo. Així és la meva vida sexual. Ho dic sense vergonya (encara que com veureu tindria molts motius per avergonyir-me) perquè espero que vosaltres també us l'expliqueu a vosaltres mateixos.

Andreu Martín (Barcelona, 1949) escriptor prolífic, té publicades més d'un centenar d'obres en català i castellà, principalment novel·la policíaca per a adults i joves. També ha escrit còmic, teatre i guions de televisió i cinema.

Ha rebut en tres ocasions el Premi Hammett de l'Associació Internacional d'Escriptors Policíacs a la millor novel·la policíaca publicada en castellà –Barcelona connection, el 1989, El hombre de la navaja [L'home que tenia raó], el 1993 i Bellísimas personas[Bellíssimes persones], el 2000–; el Premi Deutsche Krimi a la millor novel·la policíaca publicada a Alemanya el 1992 amb Si és no és; el Premi La Sonrisa Vertical de literatura eròtica el 2001 amb Espera, ponte así; el Premi Sant Joan de novel·la el 2011 amb Cabaret Pompeya i el Crims de Tinta el 2012 amb Societat Negra. El conjunt de la seva obra de gènere ha estat reconeguda amb el Premi del Col·legi de Detectius Privats de Catalunya (2001), el Memorial Jaume Fuster (2003) i el Premi Pepe Carvalho (2011).

Seguint els cànons del gènere, ha escrit conjuntament amb Jaume Ribera la sèrie protagonitzada pel popular detectiu Flanagan, que va iniciar-se amb No demanis llobarro fora de temporada, Premi del Ministerio de Cultura de literatura infantil i juvenil del 1989.

Té obra traduïda a l'alemany, l'asturià, el castellà, l'èuscar, el francès, el gallec i l'italià.



Jaume Ribera (Sabadell, 30 de desembre de 1953) és un escriptor i guionista català. Ha treballat especialment en el gènere policíac i detectivesc. És conegut principalment com a autor, juntament amb Andreu Martín, de la saga de novel·les del jove detectiu Flanagan.

Va estudiar periodisme, però no va exercir. Escrivint guions de còmic per a l' Editorial Bruguera, entre els que es troben diverses històries apòcrifes de Mortadel·lo i Filemó, va conèixer Andreu Martínn, amb qui crearia el personatge de Flanagan. De la prolífica col·laboració entre els dos autors n'han sortit els dotze llibres protagonitzats pel personatge, i més novel·les amb altres protagonistes de les que destaquen les del detectiu Àngel Esquius.