diumenge, 1 de juliol del 2018

Guia de novetats d'estiu


Mil veces hasta siempre de John Green (www)
Aza nunca tuvo intención de investigar el misterio del multimillonario fugitivo Russell Pickett. Pero hay una recompensa de cien mil dólares en juego y su mejor y más intrépida amiga, Daisy, no está dispuesta a dejarla escapar. Así, juntas, recorrerán la corta distancia y las enormes diferencias que les separan del hijo de Russell Pickett, Davis. 
Aza lo está intentando. Trata de ser una buena hija, una buena amiga, una buena estudiante y, tal vez, incluso una buena detective, mientras vive en la espiral cada vez más estrecha de sus propios pensamientos.



Alícia en Terra de Meravelles de Lewis Carroll (www) 
Un matemàtic, Charles Dogson, (1832-1898), gran afeccionat a la fotografia i poeta, navegava pel riu Tàmesi en una barqueta acompanyat de tres nenes amigues seves. Li van demanar que els expliqués un conte. El matemàtic poeta va començar a explicar un conte sense sentit, absurd, tot ell fantasia i bogeries: jugava amb les paraules, amb les cançons populars angleses, amb les frases fetes, amb les imatges i els sons, fins arribar al màxim de la comicitat i de l’absurd. Així va néixer Alícia, batejada amb el nom d’una de les nenes. Tant els va divertir que les nenes no paraven de demanar-li que tornés a contar-lo una vegada i un altra. Al cap i a la fi el va escriure, però no va atrevir-se a signar-lo amb el seu nom, i va fer servir el pseudònim de “Lewis Carrol”. D’ençà que es va publicar, els nens no han cessat de divertir-se llegint-lo, ja que ha estat traduït a nombroses llengües.
Les il'lustracions, de la Lola Anglada, són d'una gran bellesa i originalitat.