diumenge, 1 de març del 2015

"Ullals" de Sebastià Roig i Salvador Macip


Editorial: La Galera
Temàtica: Novel·la d'intriga, Novel·la fantàstica
Pàgines: 240
Idioma: Català

Sinopsi:
El Vicent és un adolescent de classe alta molt acostumat a fer el que vol. El seu pare sent que ha perdut tot control sobre ell i pren una mesura radical: enviar-lo a uns campaments exclusius, famosos entre l'elit pel seu èxit en reeducació de joves conflictius. En Vicent comprova ben aviat els seus mètodes, quan el fan passar hores tancat en un quartet on a penes hi cap i no pot ni moure's. Poc a poc s'anirà d'anar adaptant a un món malsà de disciplina cruel i extrema. Però en Vicent veurà que tot això no és, ni de bon tros, el pitjor que li pot passar. Aviat sabrà d'unes misterioses criatures, salvatges i assassines, que assetgen les instal·lacions. I que els seus companys de campament són poc més que carn de canó.

Salvador Macip (Blanes, 1970) és metge, investigador i escriptor. Dirigeix un grup de recerca sobre el càncer a la Universitat de Leicester, Regne Unit, on també és professor del departament de Bioquímica. Ha publicat les novel·les Mugrons de titani (amb Sebastià Roig, premi Vall d'Albaida, 2005), El rei del món (2007), El Joc de Déu (2010, premi Ictineu), Ullals (amb Sebastià Roig, premi Joaquim Ruyra, 2011) i Hipnofòbia (premi Carlemany per al Foment de la Cultura, 2012), així com el recull de contes Quina gran persona! (VII premi Vila d'Almassora, 2007). També ha escrit els llibres de divulgació científica Immortals, sans i perfectes (2008), Les grans epidèmies modernes (2010) i Què és el càncer (2012) i els contes per a nens Oriol i Tururut (2007) i Cinc dies en un altre planeta (2013). Col·labora regularment en diferents mitjans escrits i a la ràdio i des del 2005 escriu un blog personal (bloguejat.blogspot.com). www.macip.org

Sebastià Roig i Casamitjana (Figueres, Alt Empordà, 1965) és un periodista i escriptor català. Ha col·laborat amb diversos mitjans, com La Vanguardia, Catalunya Ràdio, RAC1, El Periódico, AVUI, RAC Benzina, Vèlit, Revista de Girona, Hora Nova, L'Empordà,El Punt i Tentacles. Escriu regularment al Diari de Girona.

Ha publicat textos sobre el cine de terror i fantàstic –Els malsons dels nostres avis (Duxelm, 2006)– i sobre el món de la historieta –Les generacions del còmic (Flor del Vent, 2000)–. També ha escrit novel·les de ciència-ficció humorística: Mugrons de titani (Bromera, 2006, amb Salvador Macip); El pla del doctor Bataverda (Cruïlla, 2003); i El cogombre sideral (Destino, 2000). Col·labora amb Edicions Triangle Postals. Amb l’equip de l’editorial ha realitzat els títols Fotoguia L’Escala-Empúries (2008); Catalunya (2007); Roses, tots els sabors del blau (2006); i Dalí, el triangle de l’Empordà (2003). Aquest darrer va merèixer el premi de la Generalitat de Catalunya al millor llibre de promoció turística 2003.