dissabte, 1 de novembre del 2014

"Mil revolts" de Maria Mercè Roca


Editorial: Barcanova
Temàtica: Novel·la d'aventures
Pàgines: 192
Idioma: Català

Sinopsi:
Mil revolts és el viatge de tres argonautes moderns —l'avi Genís, el seu nét Albert i la seva companya d'institut, la Neus—, a la recerca d'un velló d'or molt especial: la senyoreta Isabel, un antic amor d'en Genís. Es tracta d'una dona que sempre tenen a tocar però que se'ls esmuny i els fa anar cada vegada més lluny, en un periple que els porta de Girona a Gandesa, de Gandesa a Tremp i de Tremp a Girona. Però un viatge sempre és descobriment i canvi, i al costat de la il·lusió d'en Genís per tornar a viure l'amor de la seva vida, hi trobem l'evolució dels sentiments de l'Albert, que primer són de ressentiment envers el seu avi, però que canviaran fins al punt que el noi es convertirà en el més gran defensor de la decisió del seu avi i, a més, serà capaç de guardar un gran secret.

Maria Mercè Roca (Portbou, Alt Empordà, 1958) autora d'una quarantena de títols, ha publicat novel·la, narrativa breu, narrativa infantil i juvenil i guions de televisió, a més de col·laborar regularment en diversos mitjans de premsa escrita.

Es dóna a conèixer amb el llibre de relats Sort que hi ha l'horitzó (1986), Premi Víctor Català de 1985, després del qual ha recollit els principals premis de novel·la del país: el Premi Josep Pla de 1987 amb El present que m'acull (1987), el Premi Sant Jordi de 1992 amb Cames de seda (1993), el Premi Ramon Llull del 2000 amb Delictes d'amor i el Premi Barcanova de Literatura Infantil i Juvenil el 2012 amb Mil revolts (2013).

La seva obra es pot llegir en alemany, castellà, èuscar, francès, neerlandès i portuguès.

Ha estat vicepresidenta pel Principat de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (2011-2015).