divendres, 16 d’agost del 2013

"El caçador d'estrelles" de Ricardo Gómez


Editorial: Baula
Temàtica: Novel·la realista
Pàgines: 184
Idioma: Català

Sinopsi:
En Bachir és un nen malalt que viu en un campament de refugiats saharauis. Per causa de la seva dolència està reclòs en una tenda i la seva família en té cura. No sap llegir ni escriure i s'avorreix amb els llibres d'imatges que li porta la seva germana. Descobreix que a través dels sons que li arriben de l'exterior pot assabentar-se de tot el que passa en el campament. S'entreté escoltant aquestes veus i imaginant què deu passar fora de la seva tenda. Una nit coneix en Jamida, un sorprenent ancià, barreja de savi i guerrer, amb qui parla de la història del seu poble i del nom de les estrelles. Aquesta trobada li permetrà veure un món més enllà dels opacs límits de la seva khaima.

Ricardo Gómez va néixer a Segovia l'any 1954. Durant molts anys va ensenyar matemàtiques, que considera una manera d'explicar el món a través de les seves propietats i relacions. Els darrers anys ha compaginat la seva tasca de professor amb l'escriptura i ha rebut diversos premis, tant pel que fa a la literatura per adults com per a infants i joves. Tot i que continua vinculat al món de l'educació, actualment dedica més temps a escriure.

Considera que el planeta funcionaria bastant millor si es llegís més. Pensa que la lectura ens permet comprendre inquietuds i sentiments de persones que considerem diferents de nosaltres només perquè tenen distintes cultures i viuen el llocs allunyats de nosaltres.

Convida el món sencer a llegir perquè està convençut que un bon llibre és la millor vacuna contra la barbàrie.