dilluns, 4 de març del 2013

"Blanca com la neu, vermella com la sang" d'Alessandro d'Avenia



Editorial: PLAZA & JANES EDITORES
Temàtica: Novel·la realista
Pàgines: 272
Idioma: Català

Sinopsi:
Una novel·la que narra de forma magnífica una etapa de la vida per la qual passem tots: l'institut, els primers amors, les primeres tristeses i els projectes de futur. Un novel·la de formació sentimental. 
Entre missatges de mòbil, l'institut, deures, pòsters, cançons, partits, mirades i somriures trobem en Leo, un jove de 16 anys. Durant aquest curs un nou professor, un veritable somiador, posarà a prova els seus alumnes i els obligarà a fer-se preguntes sobre la vida i els somnis. Unes qüestions que a en Leo li costa respondre, però que poc a poc l'acostaran al món dels adults. 
En Leo té un enemic al qual tem: el color blanc. Perquè, per a en Leo, totes les emocions tenen un color. El blanc és l'absència i la pèrdua. El blau és el color de l'amistat. El vermell és el color de sang i de l'amor. Quan en Leo descobreix que la noia de la que està enamorat, Beatrice, està malalta i  que la seva malaltia està relacionada amb aquell blanc que tanta por li fa, haurà de buscar dins seu...

Alessandro D'Avenia va néixer a Palerm, Itàlia el 2 de maig de 1977, és el tercer de sis germans. És escriptor i professor d'institut.

Va viure a Palerm fins l'any 1995, quan es trasllada a Roma per estudiar literatura clàssica a la universitat. L'any 2000 es va graduar i l'any 2004 es va doctorar. Un cop acabat el seu doctorat decideix dedicar-se a la docència i ensenya grec i llatí en un institut.

És un gran aficionat al teatre i va fundar la seva pròpia companyia.

L'èxit com escriptor li arriba amb la seva primera novel·la Blanca com la neu, vermella com la sang, publicada a més de 20 països.